Вече можете да изтриете профила си в Uber за постоянно чрез приложението

uber

Uber работи като едно от онези неща, в които е много лесно да влезеш, но почти невъзможно да се измъкнеш. Звучи като пристрастяване, нали?

Надявам се да знаете, че изтриването на акаунта ви в Uber не завършва с изтриването / деинсталирането на приложението. Това просто означава, че вече нямате приложението да работи на вашия смартфон, но всичките ви данни все още остават активни под вашия профил на сървърите на Uber.





За да изтриете истински профила си в Uber, преди това беше процес, който започна с подаването на заявка до компанията. Заявката първо преминава през агент за обслужване на клиенти, който (разбира се) се опитва да ви изгони от нея, но ако останете силни и непреклонени. Uber ще получи вашето представяне и след това трябва да изчакате да обработят изтриването на вашия профил.

Е, така са били нещата, до току-що издадената актуализация на приложението Uber. Сега можете да изтриете потребителския си профил (и цялата си информация, съхранявана на сървърите на Uber), като просто отидете в секцията за изтриване на нов акаунт в приложението. Ще получите предупреждение, което ще ви каже, че изтриването на акаунта ви също ще деактивира вашия профил след 30 дни.

Това означава цялата информация, която Uber има за вас; лична идентичност, записи на пътувания и други подробности, ще бъдат напълно заличени от сървърите им след 30 дни от деня, в който изтриете акаунта си.



Защо някой би искал да изтрие акаунта си в Uber?

Това може да е предположението на всеки. Ако обаче сте загрижени за това колко активни Травис Каланик се превърна в американската политика, това може да е достатъчно причина някои да искат да се разграничат с Uber. Тогава има и такива обвинения в сексуален тормоз в рамките на компанията.

Долната линия е, че може да има много причини, поради които някой би искал да изтрие акаунта си в Uber. Някои толкова прости, че вече не смятате, че това е най-удобното или достъпно таксиметрово приложение на пазара. Каквато и да е причината ви, преди тази актуализация никога не е било по-лесно да изтриете профила си в Uber.