Как да деактивирате „Актуализациите на Microsoft от повече от едно място“ на вашия компютър с Windows 10

Updates from more than one place

Microsoft печеше в изящна и прикрита функция на Windows 10, която работи като торенти, предоставящи актуализации от един компютър на друг. Докато работи, един компютър може да изтегли актуализации за системата или за определено приложение. Други компютри, свързани към същата мрежа, също ще получат тези актуализации, не от интернет, но споделени от компютъра, който първо е получил тези актуализации.

Тази функция очевидно има предимството да ви спести при потребление на данни, ако сте на дозирана интернет връзка. Недостатъкът обаче е, че тя поражда проблеми със сигурността, ако въпросните компютри не са свързани към частна мрежа. Кажете, компютри, свързани с обществен Wi-Fi в библиотеката или на летището.





Притесненията за сигурността (независимо дали са истински или не) могат да направят хората неприятни с тази функция на Windows 10. Най-лошото е, че се включва включено по подразбиране на някои компютри. В тази статия ще ви покажем как да проверите дали вашият компютър е включен по подразбиране за опцията „Актуализации от повече от едно място“.

Как да проверите дали „Актуализации от повече от едно място“ е включено по подразбиране

Към „Настройки > Актуализация и сигурност > под Актуализиране на настройките кликнете върху Разширени опции подменю.Updates from more than one place

Изберете „изберете как се доставят актуализации“ в подменюто „Разширени опции“.Updates from more than one place



Под ъпдейтите от повече от едно място проверете дали тя е включена по подразбиране. Ако тя е включена, това означава, че вашият компютър по подразбиране торентите актуализира актуализации на други компютри във вашата мрежа. Ако е включен, тогава трябва да се запитате дали това е функция, която бихте искали да бъде включена.Updates from more than one place

Включването ви дава две възможности; Компютри в моята локална мрежа и Компютри в моята локална мрежа и компютри в интернет. Препоръчително е да изберете само първата опция.