(Ръководство) Как да изтриете изцяло историята си на търсене във Facebook от дневника на дейностите

(Ръководство) Как да изтриете изцяло историята си на търсене във Facebook от дневника на дейностите

Много пъти забравяме какво търсихме във Фейсбук, какви снимки и публикации ни харесаха, чия времева линия сме писали и т.н., но Facebook никога не забравя. Facebook запомня всеки един детайл, колкото и да е голям или малък, и ги съхранява в „Журнал на дейностите“. Въпреки че настройката за поверителност за него е настроена така, че само вие да можете да я видите, може да се окажете в неудобна ситуация, ако например някой хакне в акаунта ви. Те ще могат да виждат всичко във вашия „Регистър на дейностите“ и това може да е нещо, с което някои от нас ще бъдат много неудобни.





Трябва също така да знаете, че „Дневникът на активността“ стига чак до началото на използването на Facebook. Той съдържа всичко, което може би сте търсили. За да бъдете в безопасност, особено за хора, които не искат дейностите им да се проследяват във Facebook, списание Innov8tiv ще ви покаже как да изтриете всичките си търсения във Facebook или просто търсенията, за които не бихте искали другите да знаят. Това всъщност е вариант, който винаги е бил във Facebook, но повечето хора знаят много малко за него. Следва стъпка по стъпка как да постигнем това:

  • Етап 1: Влезте във вашия Facebook акаунт и кликнете върху иконата „във формата на зъбно колело“ в горната дясна част на екрана. Това е областта Настройки.
  • Стъпка 2: Кликнете върху „Дневник на активността“ от списъка с опции.

delete fb history step 2

  • Стъпка 3: Сега трябва да сте на нова страница. В лявата част на екрана има списък с опции. Опцията „Търсене“ се намира в долната част, щракнете върху нея. До опцията „Търсене“ ще се покаже въртящ се кръг и търсенията ви ще се отворят.
  • Стъпка 4: Вече сте в главното меню за вашата история на търсенията. Един елемент може да бъде изтрит наведнъж, като кликнете върху иконата „Премахване“ за всяко търсене. Или можете да изтриете всичките си търсения наведнъж чрез опцията „Изчистване на търсенето“ в горната част.

delete fb history step 4



  • Стъпка 5: Facebook ще ви попита дали наистина искате да изтриете всички търсения. Кликнете върху „Премахване“, за да продължите да го правите.

delete fb history step 5

  • Стъпка 6: Voila! Историята на вашето търсене е изтрита.

Чудесно е, че Facebook даде тази опция за изтриване на историята на търсенето ви. Много хора не са доволни от това, което са търсили във Facebook, и се страхуват, че ако се хакнат или акаунтите им получат неоторизиран достъп, търсенията им биха могли да компрометират имиджа, който притежават онези около тях. Следвайки горните прости стъпки, вие ще можете лесно да премахнете конкретни търсения или да премахнете всички търсения, както желаете, и да имате спокойствие.