Как да изтриете споделени снимки, съдържание във Facebook Messenger в Android, iPhone

Всички споделяме снимки и съдържание с приятелите си във Facebook Messenger. Но какво ще стане, ако искате да изтриете част от споделеното съдържание и снимки във Facebook Messenger. Потребителите на Messenger съобщават, че независимо колко пъти изтриват снимки и съдържание от своите нишки на Messenger, те все още виждат споделените снимки, когато докоснат опцията „преглед на споделени снимки“ в Messenger. Хората дори виждат снимки, които са споделили преди почти година. Изглежда, че проблемът е специфичен за устройството, което означава, че споделени снимки няма да бъдат налични, ако влезете в Messenger от някои други устройства. Това е главно защото Messenger запазва снимки в кеш файловете. Но потребителите не могат да премахват споделени снимки дори след изтриване на кеша от телефоните си.





Изтрийте споделени снимки, съдържание във Facebook Messenger

Един от най-обсъжданите начини за изтриване на снимки е да натиснете дълго снимката в чата и да я изтриете. Но това ще изтрие само съдържанието от ваша страна. Другата страна ще продължи да го вижда и вие също ще ги видите в секцията Преглед на споделени снимки.

1- Може би най-лесният начин, който работи за изтриване на споделено съдържание и снимки във Facebook Messenger, е напълно да деинсталирате приложението. Изтрийте приложението и изчакайте няколко минути. Инсталирайте отново приложението Messenger и ще видите, че няма да има снимки, които да видите, когато докоснете опцията Преглед на споделени снимки.

2 Този трик е доста странен. Но работи. Да предположим, че искате да изтриете всички снимки, които някога сте споделяли с приятеля си Джон. Направете нов чат във Facebook, в който ще има трима души: Вие, Джон и някой друг потребител. Можете да добавите всеки друг приятел. След като създадете групата, помолете приятеля си да напусне чат групата, така че само вие и Джон да останете в групата. Тази нишка за чат ще отмени предишната нишка за чат на вас и Джон, като по този начин премахне всички споделени снимки и съдържание.



4- Отворете Настройки на вашия телефон и отидете на Съхранение. Сега преминете към Изображения и ще има раздел за Messenger Photos. Тук ще видите опцията Споделени снимки. Изтрийте всички тези снимки ръчно. Това ще изтрие цялото споделено съдържание във Facebook Messenger.

5- Ако използвате телефон с Android, следвайте стъпките по-долу.

Преминете към Настройка и отидете на Намерете акаунти, след което щракнете върху Messenger и след това използвайте горния десен бутон, щракнете върху него и премахнете акаунта.



6) Отидете в Settings and Apps Manager и след това изтрийте кеша и данните за Facebook Messenger App. Кликнете върху тази връзка за да видите подробния начин за изтриване на кеш и данни за всяко приложение.